søndag 29. april 2012

Bittami-sokker

Sokkene er designet av Bittami og jeg synes de er nydelige.



Strikket i Senjagarn på pinner 3,5.  80 gram brukte jeg på disse.



Lekre med en flette på hver side av foten.

lørdag 28. april 2012

Blanke knapper

Jeg fikk enda et godt tips idag ang. sølvpussing. Pussing av sølvknapper denne gangen. Anne tipset meg om å bruke et helt vanlig viskelær, gjerne et mykt et. Hæææ? Javel.... Måtte testes og SE, det funker :D

Ikke noe søl på stoffet og ingen vond lukt *liker dette*


Øverste knappen er upusset, den under er blank og fin etter visking.


fredag 27. april 2012

Sølvpuss på 1-2-3

Leste på Facebooks kjerringrådside denne vanvittig enkle metoden å pusse sølv på. HA, tenkte jeg, no way!  Men, WAY - det funka jo!

Man tar altså aluminiumsfolie i oppvaskkummen, fyll oppi glohett vann og en god dose salt. Legg sølvtøyet oppi noen minutter, gni og vips: Blankt igjen. Jepp, jeg lover.


Men det bør IKKE gjennomføres med oksidert eller eloksert sølv!  Bunadsølvet pusser jeg på gamlemåten :)

Dette var gårdagens lille glede. Idag var jeg SÅ glad for å finne strykespray i skapet (alt man har!) for jeg bråbestemte meg for å stryke skjorter og duker til neste helg.


tirsdag 17. april 2012

Konfirmasjonskort

I år som i fjor, satte jeg meg ned og 'mekket' noen kort til utvalgte konfirmanter. Jeg er ikke så flink, men har likevel glede av å lage dem og gi dem bort.


Egentlig burde jeg vel lage noen fler og legge 'til lager', men så er det det med tiden da; Det er mye som skal gjøres før egen konfirmasjonsdag i heimen og mange ting som skal krysses av 'to-do' listen. Men vi er i rute til 6. mai - Hurra!



søndag 15. april 2012

Hyssingkurv

Eller en kurv av hyssing, hva som blir rett å si.... I allefall; Hyssing kan også benyttes som hekletråd. I mangel av inspirasjon til å gjøre noe annet håndarbeid, falt øynene plutselig på dette nøstet med kjøkkenhyssing.

Jeg har ikke noe mønster, men la opp 6-7 masker og heklet fastmasker rundt og rundt. Økte i bunnen og når bunnen var stor nok, minsket jeg antall masker slik at det ble vegger. Avsluttet med den lmbue-kant. Nål nr. 1, for det var den jeg fant i farten.

Resultat : En kurv til å ha småtterier i og en sår tommel!

Men den ble da bra nok og rommer en del dill som har på badet eller ved sybordet, for den saks skyld. Og jeg har tråd nok igjen til enda en (om jeg skulle gidde det)

lørdag 14. april 2012

Sukkerdøden – Unni Lindell

Jeg er stor fan av Lindell sine bøker. Hovedpersonen, Cato Isaksen, er stadig like egenrådig og irriterer seg over sin nye makker Marian Dahle.

Marians fortid er spesiell og vi får et innblikk i hennes fortid i denne boken når kripossjefen blir drept under det som vil vise seg å være en privat etterforskning av et barnedødsfall 16 år tidligere.

Lindell er flink til å holde oss på pinebenken og gir oss gode komplott, mafiavirksomhet, sjalusi og etterretning.

Forlaget skriver om boken:

En overvektige Kari Helene Bieler befinner seg på et konditori da hun plutselig husker hva som egentlig skjedde da lillebroren døde som baby for 16 år siden. Foreldrene John Gustav og Greta Bieler settes opp mot hverandre og en spiral av grusomheter provoseres frem. Hemmeligheten rundt babyens død har vært en dekkoperasjon for en psykopat som har levd det perfekte dobbeltliv i mange år. Hendelsene utløser iverksettelsen av en farlig hevn. Politiet får et uvanlig krevende kriminalmysterium å løse. Da den 32 år gamle politibetjenten Marian Dahles fortid blir trukket inn i saken, settes hennes kollegiale og profesjonelle forhold til etterforskningsleder Cato Isaksen og hele politietaten på en hard prøve. Sukkerdøden er den åttende kriminalromanen i serien med Cato Isaksen i hovedrollen.

tirsdag 10. april 2012

Påske-puslerier

Jeg driver med garnslanking for tiden og jeg har ikke vært uvirksom i påsken heller.

Valget falt på GULT garn av type Juvel til Smetteskjerf og babysko ala Minibosniatøfler. Supersøte, ikke sant?



Et lite nøste med turkis babyullgarn ble til en hjelmlue. Jeg mangler bare å sette i knyttebånd.


Og så litt "idiotstrikking" også i form av et par nye kjøkkenkluter. Jeg strikker og bruker de opp eller gir de bort og strikker stadig nye, blir aldri lei av disse!


Nå lurer jeg egentlig på om jeg skal ta Hilde på ordet (se kommentar på votter i forrige innlegg) og strikke en bikini - til HENNE! Jeg har mye godt ullgarn som vil klø godt på våt, naken kropp *hihi*

tirsdag 3. april 2012

Votter i tykt garn

Jeg hadde noe Topp 't' Tå garn liggende og fant det passende til et vottemønster jeg fant i boka Småstrikk fra Familien.



De er strikket fram og tilbake på to pinner, kiletommel, glattstrikk inni hånden, rillestrikk på oversiden og sydd sammen i siden til slutt. Veldig enkelt mønster.


God passform og de er varme også :)

Pinner nr. 5,5
Garnforbruk: 87 gram