mandag 6. januar 2014

Død manns fotspor - Peter James (krim, 2010)

En pocket jeg snublet over på et loppemarked, tror jeg, men den hørtes spennende ut, så den måtte jo leses. Jeg elsker jo krim...

Ronnie Wilson er en veik mann som alltid har tatt snarveier til lettjente penger, men har aldri hatt suksess med sine forretninger. Han er på forretningsreise i New York den skjebnesvangre dagen 9.11.2001 og iscenesetter sin egen død.

Noen år senere, i Brighton, dukker det opp et lik og i Australia enda ett. Begge kvinner. Etterforsker Roy Grace får ansvar for sakene og alle spor peker tilbake til Wilson, men han er jo død?
Mest spenning i boken er skildringen av en kvinne som lever i skjul, han som jakter på henne er desperat!


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen:
Under de tragiske hendelsene om morgenen den 11. september 2001, får Ronnie Wilson, en mislykket forretningsmann fra Brighton, sitt livs sjanse til å kvitte seg med gjelden og starte på nytt. Seks år senere blir levningene av en kvinne funnet i Brighton. Funnet fører politimannen Roy Grace ut på en verdensomspennende etterforskning. Dette er den fjerde romanen om Roy Grace, den andre som er oversatt til norsk.
Omtale fra forlaget
En finurlig sammenflettet thriller som engasjerer leseren fra første side - og overrasker til siste slutt. Under terrorangrepet på Twin Towers den 9. september iscenesetter en mann sin egen død. Samtidig er en ung kvinne på flukt fra en fiende som har alt å tape på ikke å finne henne. Etterforsker Roy Grace står ansikt til ansikt med liket av en kvinne han frykter er hans samboer som forsvant sporløst for flere år siden.

Ingen kommentarer: