mandag 26. september 2011

Den glemte hagen – Kate Morton

En koselig bok med passe mye spenning fordelt på 3 generasjoners tidsepoke, men boken handler om en person, Nell. Hun vokser opp som hittebarn i Australia uten å vite om sitt engelske opphav. Når fosterfaren hennes dør, forsøker hun å finne tilbake til sine røtter. Når Nell dør, er det hennes barnebarn, Cassandra som gjenopptar søket.

En koselig og faktisk litt spennende bok, billedlig skrevet av forfatteren Kate Morton. Denne også var en veldig hyggelig avveksling fra krimbøker som jeg vanligvis leser.

Forlaget skriver om denne boka:

1913
En liten jente blir funnet forlatt om bord på et skip til Australia. Alt hun kan huske fra reisen er at den mystisk kvinnen, som hun kaller Forfatterinnen, har lovet å passe på henne. Men Forfatterinnen er sporløst forsvunnet.

1975
Nell er blitt en eldre dame, og reiser til England for å finne sannheten om foreldrene sine. Hennes søken fører henne til Cornwall, og det merkelige og vakre godset Blackhurst, som en gang tilhørte den aristokratiske Mountrachet-familien.

2005
Nell dør og barnebarnet hennes, Cassandra, får en overraskende arv.
Det lille huset Cliff Cottage på eiendommen til Blackhurst Gods er beryktet blant lokalbefolkningen for sine hemmeligheter.

Men det er her i Cliff cottage, og i det lille husets glemte hage, at Cassandra løser det gamle mysteriet om den lille, forlatte jenta.

1 kommentar:

Sølvis blog sa...

Leste den tidligere i år -en kjempekoselig bok. Står nå på venteliste for flere bøker av samme forfatter