søndag 8. januar 2012

Øya - Victoria Hislop

Så har jeg leste denne boka også, som jeg har hørt så mye bra om. Det sies at historien er sann. Jeg vet ikke, men historien kan godt være sann! Spinalonga ligger der og var en kjent leprakoloni. Øya ligger der fortsatt idag, forlatt og de som har vært der, kjenner igjen steder beskrevet i denne boka, Øya.

Boka er gripende, rommer både familietragedier, sorg, dramatikk og gleder, et stykke tragisk gresk historie. En bok som var vanskelig å legge fra seg.


Forlaget skriver om boka:

Alexis Fielding står foran en av sitt livs store beslutninger, og for å kunne ta det rette valget trenger hun å vite mer om sin mors fortid. Alt Sofia noen gang har fortalt, er at hun vokste opp i en liten landsby på Kreta før hun flyttet til London. Da Alexis bestemmer seg for å dra til Kreta, gir Sofia henne et brev som hun skal ta med til hennes gamle venninne Fotini, og lover at Alexis skal få vite mer.

Vel fremme i Pláka blir Alexis overrasket over å oppdage at landsbyen ligger bare et steinkast fra Spinalónga - den lille, fraflyttede øya der det i mange år lå en koloni for spedalske. I Pláka finner hun Fotini, og endelig får hun høre den historien som Sofia har holdt skjult: historien om Alexis' oldemor Eleni og hennes døtre, og om en familie som har vært hjemsøkt av tragedie, krig og lidenskap. Alexis oppdager hvor tett hennes egen tilknytning til Spinalónga her, og hvordan øyas hemmeligheter holder dem alle i sitt grep.

Fakta om Spinalonga:
http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=119536

1 kommentar:

Jorun sa...

Mmm. Likte boka jeg også, men jeg syns siste del ga litt trekk. Den var litt for "kiosk- litteratur- preget". Men alt i alt var den verdt å lese.