tirsdag 1. mai 2012

Englemakersken - Camilla Läckberg

Den 8. boken i serien fra Fjällbacka og politietterforsker Patrik Hedström. Også i denne boka klarer ikke kona hans, Erika Falck å holde seg unna etterforskningen når en gammel sak blir tatt frem igjen.

En passende spennende bok, men kjenner at jeg begynner å bli litt lei av bøkene til Läckberg ;)

Forlaget skriver om boken:
Påsken 1974 forsvinner en familie sporløst fra øya Valo utenfor Fjällbacka. Det er dekket på til en fin påskemiddag i spisestuen, men alle utenom datteren Ebba på ett år er forsvunnet. Har de blitt utsatt for en forbrytelse eller forsvunnet frivillig? Mange år senere returnerer Ebba til øya. Hun og mannen Mårten har mistet sin lille sønn, og i et forsøk på å overvinne sorgen og komme videre, bestemmer de seg for å renovere huset og åpne en pensjonat. Når Erica Falck får høre om parets planer, blir hun både nysgjerrig og overrasket. Hun oppsøker Ebba for å høre hva hun vet, og har i tillegg mye å fortelle selv om kvinnene i Ebbas familie, en tragisk historie fylt med hemmeligheter. Men Ebba får knapt begynt på renoveringen før noen forsøker å sette huset i brann. Og når de så bryter opp gulvet i spisestuen, finner de størknet blod under plankene. Patrik Hedström og hans kollegaer tar opp den gamle saken på nytt.1 kommentar:

Lappedamen sa...

Jeg er ikke lei av bøkene til Läckberg ennå, har lest alle bøkene hennes untatt denne, men skal selvfølgelig lese den når gubben bare får kjøpt den. Så at den fikk dårlig kritikk i Aftenposten, men denslags hører ikke jeg på! Kan anbefale Trude Teige: en hjelpende hånd eller Jørn Lier Horst: Vinterstengt. Spennende krim.