fredag 4. januar 2013

Sankta Psyko - Johan Theorin (krim)

Nok en spennende, god bok av svenske Johan Theorin. Han har forflyttet handling fra Øland til en småby på vestkysten av Sverige.


Hovedpersonen er Jan Hauger, en litt 'rar' ung mann, utdannet førskolelærer. Han søker jobb ved barnehagen på Sankt Patricias hospital, på daghjemmet der. Barna som går der har en forelder som er innlagt på det psykiatriske sykehuset, derfor navnet Sankta Psyko.

Jan har en skjult agenda på hvorfor han ønsker jobb nettopp der.

Boka veksler mellom nåtid og Jans fortid som ung ungdom og gjennom hans første jobb i en barnehage. Jan virker ikke sosial intelligent, men er målbevisst og fokusert i alt han gjør og han omgås bedre med små unger enn med voksne.


Forlaget skriver om boka:
Jan Hauger kommer til en mellomstor by på den svenske vestkysten for å søke tjeneste som førskolelærer i en barnehage. Men Glenna er ikke helt som andre barnehager, den tilhører sykehuset St. Patricia med kallenavnet Sankta Psycho - et sykehus for voldelige lovbrytere med mentale forstyrrelser. Til barnehagen kommer pasientenes barn for nøye oppfølging før de kan treffe foreldrene sine. En av Jans oppgaver blir å følge barna gjennom den underjordiske passasjen til besøksrommet. Jan er en begavet pedagog, men han har også hemmeligheter. Han har ikke avslørt for noen hva som egentlig skjedde ni år tidligere da en liten gutt forsvant fra barnehagen han jobbet i. Han har heller ikke fortalt hvorfor han er så ivrig etter å få jobb på St. Patricia.

Ingen kommentarer: