mandag 11. februar 2013

Rosa elefanter - Karin Brunk Holmqvist

En festlig bok igjen av Holmqvist, men ikke så morsom som Potensgiverne, synes jeg.


Handlingen foregår på landsbygda sør i Sverige og ekteparet Arthur og Selma er vel som gamle ektepar flest, litt opptatt av hva naboene driver på med. I allefall foregår det noe merkelig hos de nye naboene og Arthurs fantasi settes i sving. Når han i tillegg finner nøkler til en bankboks og finner ut at den innholder mye penger, går det helt "over styr" for han.  

Kona, Selma, har funnet ei god venninne i Disa, ei eksentrisk dame som også har flyttet inn i nabolaget. Arthur liker også Disa og er helt overbærende med hennes trang til å stå splitter naken ute og vifte med pattene, som forfatteren uttrykker det.

Festlig lesing, men ikke årets høydepunkt av kategorien 'lett lektyre'  :)

Forlaget skriver om boken:
Selma og Artur lever et rolig liv på en liten gård i Sør-Sverige. Men så får de ekteparet Hernemo som naboer. De tilhører en religiøs sekt og synger salmer natt og dag. Artur oppdager en nygravet grav i hagen deres og ikke lenge etter blir en mann i nabolaget meldt savnet. Disa flytter inn i huset på andre siden. Det tar ikke lang tid før Artur oppdager at hun står splitter naken og vifter med armene. Selma på sin side tar det hele med knusende ro. Hun er nemlig klar over sin manns livlige fantasi. Men etter hvert dras også hun inn i saken. Holmqvist har tidligere utgitt Potensgiverne, Rapsgubbene og Sirile gentlemen søkes

1 kommentar:

Maria Harrits sa...

Har endnu ikke læse denne bog, men du har helt ret i at "Potensgiverne" er en herlig bog. Jeg kunne også rigtig godt lide Sirile Gentlemen!