søndag 26. mai 2013

Mokka - Tatina de Rosnay (roman, lydbok)

En gripende historie om Justine, mor til to, bosatt i Paris med engelsk mann, som plutselig får sitt sorgløse liv snudd opp ned når sønnen havner i koma etter en påkjørsel. Sjåføren stakk av og vitner hadde bare delvis beskrivelse av bil og sjåfør.

Justine synes ikke etterforskningen går fort nok. Hun sover dårlig i angsten for at Malcom ikke skal våkne opp, for at han skal dø, for at den som kjørte på og stakk, ikke skal bli tatt. Hun føler at hun ikke får ro før hun FORSTÅR hvorfor personen ikke stoppet!Forfatteren gir oss en overbevisende følelse av hvordan Justine har det i sitt indre. Hennes fortvilelse, sinne og tanker rundt livet deres og ulykken. Oppleser, Ingrid Bergstrøm, synes jeg også gjør en glimrende jobb.

Forlaget skriver om boka:
Justine lever et stille og rolig liv i Paris. Tilværelsen hennes snus på hodet da sønnen Malcolm på 13 blir overkjørt og havner i koma. Bilføreren fortsetter i høy fart, og øyevitnene rekker ikke å notere hele bilnummeret. Tiden som følger er preget av sorg, sjokk, frykt og sinne - mot sjåføren som stakk av og mot politiet som ikke prioriterer saken. Justine bestemmer seg for selv å ta opp jakten på sjåføren, mot ektemannens vilje. Ved hjelp av tips fra en politimann kommer hun på sporet av eieren av den mokkafargede bilen. Hun konfronterer henne med det som har skjedd og oppdager den smertefulle sannheten bak ulykken.

Anbefaler også Saras Nøkkel av samme forfatter.

1 kommentar:

Bundingen sa...

Takk for anbefaling! Denne har jeg ikke hørt, men jeg tror nok jeg ville likt denne boka. Har ei kladdebok ved sida av PC-en der jeg noterer gode tips, og denne tittelen havner der.

Klem fra Ingunn