mandag 22. juli 2013

Flink pike - Gillian Flynn (krim)

Nok en god krimbok på øret. Denne har jeg lest fått mye skryt hos forlagene, så jeg lot meg friste.

Nick Dunne er gift med Amy, tilsynelatende lykkelig gift, livet går i den vanlige tralten. På den 5. bryllupsdagen deres er Amy plutselig bare borte. Huset de bor i ser ut som et åsted for en kriminell handling.
Nick ringer politiet som iverksetter etterforskning av forsvinningen og det virker som om Nick er skyldig i drap.

Lydboken er genialt lagt opp slik at Helge Winter-Larsen leser stemmen til Nick Dunn slik som Nick gjennomlever hverdagene sine, mens Bodil Vidnes-Kopperud leser dagboknotaene til Amy.
Jeg liker begge oppleserne og synes de karakteriserer rollefigurene i boka godt.

Jeg er sikker på at denne funker som godt LESEstoff også :)

Forlaget skriver om boken:
På sin femte bryllupsdag må Nick Dunne stille seg følgende spørsmål: Hvor godt kjenner du egentlig den du tror du elsker og blir elsket av? Plutselig er nemlig hans kone Amy sporløst forsvunnet. Politiet mistenker selvsagt ektemannen, og finner spor av suspekte søk på datamaskinen hans. Venner av Amy forteller at hun den siste tiden var redd for ektemannen og holdt flere ting hemmelig for ham. Nick bedyrer at han er uskyldig. Men hva med den bekymringsløse oppførselen hans og den forhøyede livsforsikringen? Dette er ifølge forlaget en oppslukende og utspekulert thriller om kjærlighetens uhyggelige vrangside.

Ingen kommentarer: