lørdag 8. februar 2014

Kvinnen i buret - Jussi Adler Olsen (krim)

Filmen er på kino og jeg måtte lese boka først før jeg evt. ser den. Etter å ha lest boka, tror jeg ikke at jeg treger å se filmen; Boka var spennende nok!


Avdeling Q er akkurat opprettet og Carl Mørck er utnevnt til å lede denne. Han er alene og får "tildelt" en assistent, Assad. Carl lurer egentlig på hvem Assad er, hva han har bedrevet med før han kom til Danmark som flyktning, men kanskje vi får svar på det i senere bøker.

Avdeling Q skal gå igjennom uløste krimsaker og helt tilfeldig plukker Mørk 'Lynggaardsaken'. Merete Lynggaard forsvant plutselig fra en båttur på 5 år siden. Med seg på båten hadde hun sin multihandikappede bror, men han kan ikke prate og kan ikke gi svar på hvor Merete ble av. Hun var en fremadstormende politiker. Hadde hun fiender? Har hun druknet, stukket av frivillig eller blitt kidnappet? Ingen spor løste saken for 5 år siden, men Carl Mørck bestemmer seg for å grave i saken og finner at det ble gjort en slett etterforskning dengang.

Når de kommer på sporet av en evt. kidnapper eller noen som ville Merete vondt, begynner det plutselig å haste for Carl og Assad.

En pageturner denne boken også!

Forlaget skriver om boken:

Den unge fremadstormende folketingspolitikeren Merete Lynggaard er sporløst forsvunnet. Mediene kaster seg over historien, og overskriftene antyder alt fra selvmord, en tragisk ulykke og kidnapping til at hun har forsvunnet frivillig. Politiet setter i gang en storstilt etterforskning - men uten resultat. Lynggaard er som sunket i jorden.
Først da den utradisjonelle kriminalinspektøren Carl Mørck får ansvar for Avdeling Q, politiets nye avdeling for uløste saker av særlig grov karakter, skjer et avgjørende gjennombrudd i etterforskningen. Snart er Carl Mørck og assistenten Hafez el-Assad på sporet av en hensynsløs forbryter som, drevet av hat, har lagt en avsindig plan.
Kan Carl og Assad forpurre planen, eller vil de selv bli ofre for den?

Ingen kommentarer: