søndag 20. april 2014

Indias datter - Shilpi Somaya Gowda

En bok som forteller om en ukjent kultur i India, i allefall for meg, om hvor lite verdt et pikebarn er. Jenter kan ikke brukes til noe, fortjener ikke utdannelse og når de skal giftes bort, er det medgift, som er dyrt for foreldrene om de skal finne en god ektemann for henne.

I boken fortelles det to paralalle historier; Om indiske Kavi og hennes liv med ektemann og hennes barnefødsler og om to av barnas skjebne. Den andre historien foregår i amerika, om Somer og hennes indiske ektemann, Kris, og deres problemer med å bli foreldre. De velger å adoptere et pikebarn fra nettopp India. Asha vokser opp vel vitende om at hun er adoptert og når hun blir voksen øker hennes interesse for sitt opphav og hun ønsker å finne sine foreldre.

Disse to historiene flettes sammen på en fin måte hvor kontrastene er store og deres liv så utrolig forskjellige.En nydelig bok, verdt å lese!
3 kommentarer:

Bundingen sa...

Takk for bokomtalen! Denne vekket min interesse også. Tittelen er notert.

Ha en fin siste påskedag! En dag i oppbruddets tegn for mange. Skal en tur på ski utpå dag. Regner med å ha fjellet for oss selv.

Klem fra Ingunn

Unknown sa...

Denne boken har jeg også ståendene i bokhyllen som venter på å bli lest. Har til og med to av den, for glemte jeg allerede hadde kjøpt den en gang. :) Er vel snart på tide jeg får lest den. :)

Lappedamen sa...

Denne boken leser jeg nå. Har den liggende på nattbordet, men tror jeg må la være å lese den på sengen. Sengetøyet blir så vått!