fredag 8. oktober 2010

Budapest

Jonas og jeg har vært på en firedagerstur til Budapest denne uken. Det er høstferie i skolen og da må man benytte anledningen til å reise.

Vi dro mandag formiddag, tilbake torsdag ettermiddag.

Fine dager: STOR by, mye kultur, flotte bygninger, god mat og drikke og ikke minst; Billig land!


Ved Fiskerbastionen på Slottshøyden var det massevis av mennesker.

Utsikten derfra var upåklagelig. Her ser vi oppover Donau.

Utsikt til Parlamentet fra Bastionen.


Gamle og nye skulpturer. Jeg liker kontrastene. Gateskulpturer som denne til høyre så vi mange steder.

Tunnelen gjennom Borghøyden er byens offisielle sentrum. Her ligger Nullkilometersteinen som alle avstander i Budapest beregnes fra.
Byen ble ikke så veldig ødelagt under 2. verdenskrig, men alle broene over Donau ble bombet av allierte. De er senere rekonstruert og gjenoppbygget.
Vaci-gaten er Budapest mest kjente gate. Vi gikk der også, men vi måtte jo også besøke denne Markedshallen. Å hjelpes oss, tenkte vi da vi gikk inn! Hele hallen i gateplan var fyllt opp med boder som tilbød kjøtt, pølser, frukt og grønt. I andre etasje var det rekker av boder med souvenirer og folkloreprodukter.
100 Forinter = NOK 3,- Det meste som betales gikk i 100 og 1000-beløp.
Maten var veldig god. Jeg spiste også Gulasj; Nydelig! Og Jonas er overbevist om han har spist verdens beste kylling tilberedt på Ungask vis :o)
Vi reiser gjerne tilbake er vår konklusjon!

3 kommentarer:

Be-ty sa...

Ser ut til at dere har hatt en fin tur! Jeg reiser på torsdag - med jobben. Jeg har en ungarsk kollega som skal guide oss, og jeg tror det er lagt opp et ganske heftig program. Håper likevel jeg får tid til å kikke litt rundt på egenhånd - gjerne med et par kolleger, men ikke seksten ;) Jeg sjekket en stoffbutikk som jeg fant annonse for i et blad, men den var nå blitt kun nettbutikk. Gleder meg til å reise, og er glad du mener det er en trygg by (jeg har tidligere hørt det motsatte..). Jeg har vært der en gang tidligere, men det er 'hundre' år siden, så mye har nok endret seg.
Flott å se bildene dine, synes de er fine :))

AnneH sa...

Så fin reiseskildring fra Budapest. Skjønner at den byen skal havne på lista over steder man bør dra til. Mat er en viktig del av en utenlandsreise, så det var godt dere var fornøyd!

Jorun sa...

Så flotte bilder fra Budapest! Og nye fingerbøl har du fått deg og...