søndag 10. oktober 2010

Vargas og Patterson

Ikke en dag uten å lese!

I denne boka er det ulvejakt. Fire sauer blir drept i en del av Frankrike og enda flere i et annet distrikt. Sår kan tyde på en stor ulv og rykter begynner å svirre; Kan det være en uvanlig stor streifulv eller en Varulv? Da en lokal kvinne blir drept eskalerer ryktene om Varulv og en jakt organiseres. Kvinnens fostersønn, hennes gamle gjeter og Camille, Adambergs store kjærlighet, prøver å innhente sauedreperen. I Paris følger Adamsberg med på radioen om sauedrapene og blir urolig. Når det blir virkelig ille, reiser han etter følget og hjelper til i jakten.

Vargas andre bok om sjefsetterforsker Adamsberg. Bedre enn den første boken og mer spennende lesning.


James Patterson - Roser er røde

Jeg fattet interesse for denne amerikanske forfatteren etter boka Postcard killers som han skrev sammen med Liza Marklund.

New York opplever en rekke bankran med meningsløse drap på banksatte eller deres familier. Da ranerne senere dukker opp, døde, torturert på bestialsk vis, aner sjefetterforsker Cross at de står ovenfor en grusom gjerningsmann. Denne kaller seg Mesterhjernen og leker ”katt og mus” med politi og FBI. Hvem er han? Hvorfor vet han så mye om alle? Hvor finner han sine menn og kvinner til å utføre ran og drap? Hva er motivet?
Cross får det tøft i jakten også når kjæresten hans fprlater han og datteren hans blir lagt inn på sykehus med tumor på hjernen.
Kriminelt god bok!

1 kommentar:

Snuppesnella sa...

Heldig du som liker å lese. Jeg var mye flinkere til det tidligere.

Men nå tar håndarbeidet helt overhånd, med blogging og strikkekafeer.

Har prøvd meg med litt lydbøker samtidig som jeg strikker. Men har det med å "falle ut".

Fine pulsvanter !