tirsdag 1. februar 2011

Fioler er blå – James Patterson

Dette er fortsettelsen av boka ’Roser er røde’ som jeg leste i høst.Sjefsetterforsker Cross er ennå på jakt etter Mesterhjernen, en brutal morder som vet mye om Cross’ bevegelser, som fotfølger han, ringer han til alle døgnets tider og som truer både Cross, hans familie og venner. Han må stoppes!
.
Men Cross er også opptatt i etterforskningen av en del sjokkerende drap som finner sted i San Francisco. Er det ville dyr som har begått udåden eller råe mennesker? Etterforskningen fører til en klappjakt rundt om i landet hvor stadig flere makabre drap finner sted.

Roser er røde og fioler er blå...


Dette er ikke boka for den sarte. Patterson skriver veldig billedlig, samtidig er han flink å beskrive Cross' myke sider som trebarnsfar og illustrerer godt hans tilværelse som alenepappa og den dårlige samvittigheten han har når han føler han ikke strekker til, når jobben kommer i første rekke.

.

Kan jeg si at disse to bøkene er 'typical american brutality'? Tror det. Rått, ekkelt og veldig forskjellig fra nordisk krim. Tror kanskje jeg foretrekker nordiske krimforfattere i det hele tatt - vi har mange å velge blant, heldigvis!

Ingen kommentarer: