onsdag 1. juni 2011

De ingen savner – Eystein Hanssen

En bok jeg måtte lese i små doser, litt av gangen fordi handlingen er så til de grader sjokkerende at de kunne vært reelle; Trafficking, barneprostitusjon og korrupte tjenestemenn med pedofil legning. Ja, det er essensen i boka, og med så mye ’dritt’ i mange unges hverdag er faktisk ikke handlingen i boka kanskje så usannsynlig…? Døm selv.

En glimrende debutroman av denne forfatteren, sjokkerende lesning, som holdt meg fast fra begynnelse til slutt.Forlaget skriver om boken:
Møt Elisabeth Rathke, eller bare Elli. Halv norsk, halvt thai og med svart belte i karate. Hun er politietterforsker i Oslo.

En ung pike blir funnet død på Gamlebyen gravlund. Hun er naken og lukter av en ubestemmelig kjemisk væske. I armen står en kanyle. Dødsfallet er starten på en grusom sak som bare vokser og blir den mest krevende i etterforskerens karriere. Elli finner spor som tyder på at saken har forbindelse til prostitusjon og kanskje trafficking.
Hun vikles inn i et livsfarlig spill der ingenting er som det ser ut til å være.
Sporene indikerer en eller flere svært kalkulerende og hensynsløse mordere. Hvor nært vil hun kunne komme inn på mistenkte før hun selv bli et offer? De ingen savner introduserer en ny og annerledes politiheltinne i norsk kriminallitteratur. Elisabeth Sunee Rathke er et svært spennende bekjentskap

1 kommentar:

hobbyvenn sa...

Huff, dette høres ut til å være en litt "vond" bok å lese. Tror faktisk jeg står over... Men teppet ditt i innlegget under er kjempeflott! Og så deilig å få brukt opp litt restegarn også.