søndag 26. juni 2011

Mot nordavinden - Daniel Glattauer (tysk)

En ganske uvanlig og moderne kjærlighetshistorie, en romanse per e-post. Emma skal si opp et abbonnement og uten at hun er klar over det, havner mailen hos en privat mottaker, Leo Leike. Han svarer på mailen hennes, hun beklager. Siden klarer hun å feilsende en julehilsen til Leo og nå er korrespondansen i gang. ’Samtalene’ utdyper seg og når kjærlige høyder. Spørsmålet er om de noen gang tør å møtes etter lang tids e-postbekjennskap?

En fornøyelig bok som var god å roe ned krimlesingen med!Forlaget skriver om denne boka:
Denne vakre og usedvanlige kjærlighetsromanen består av e-postkorrespondansen mellom Emmi Rothner og Leo Leike, to mennesker som i utgangspunktet er vilt fremmede for hverandre og som møtes ved en digital tilfeldighet. De blir kjent da Emmi feilsender en e-post og Leo sender et oppgitt svar. Dermed er dialogen i gang, og varme følelser oppstår mellom de to. Kommunikasjonsmediet i seg selv innbyr til en intimitet som knapt ville vært tenkelig i den fysiske virkeligheten. Samtidig blir den digitale friheten hele veien utfordret av virkelighetens begrensninger, for eksempel det faktum at Emma er gift. Etter hvert blir behovet for å treffes stadig sterkere. Men kan nærheten som har utviklet seg på nettet overleve et møte i den fysiske verdenen?
Mot nordavinden er en moderne versjon av den klassiske brevromanen. Daniel Glattauer har skrevet en engasjerende, tankevekkende og veldig morsom bok om kjærlighet i e-postens tidsalder.


---

Den syvende bølgen er Glattauers oppfølgingsbok til denne.

2 kommentarer:

RyumQuilt sa...

Hei. Denne har jeg ogdå lest, og den var kjempekoselig. Og annerledes.

AnneH sa...

På din anbefaling skal jeg nå innom biblioteket og hente den. Gleder meg!