torsdag 28. juli 2011

Kjeltringer - Thomas Ergo

Bok fra "underverden" i Norge. Uvanlig bok og godt skildret fra det kriminelle miljøet som ble opprullet i Rogaland. Boken er ikke spennende, men veldig interessant og gir godt innblikk i en 'forbrytergang' både fra den kriminelles side og politiets. Flere saker krysser hverandre og viser hvordan de kriminelle forflytter seg og hvem de involverer seg med.


God bok uten 'løsningsorientering' - kun fakta.


Forlaget skriver om denne boka:
En mørk kveld høsten 2000 tvinger to bevæpnede ranere seg inn i boligen til Trygve Stangeland, entreprenør og mangemillionær på Jæren. I stua får de seg en kraftig overraskelse. Fiaskoranet fører ved en tilfeldighet til at liket av 20 år gamle Tina Jørgensen blir funnet, og til opprullingen av en "vestlandsmafia" som har herjet uforstyrret i flere år.
Etterforskningen rettes mot miljøet i og rundt Hells Angels. Selv om bare ett medlem blir dømt, blir nærmere 40 kjeltringer straffet - for alt fra drap, narkosmugling, bankran og torpedovirksomhet til kidnapping, personran, prostitusjon og voldtekt. En tyster må gå under jorda for godt.
Kjeltringer er en litterær dokumentar som gir et usminket innblikk i hvordan kriminelle tenker og lever. De dramatiske og brutale historien fortelles både fra kjeltringenes og deres mer eller mindre tilfeldige ofres synsvinkel. Reportasjene er basert på dybdeintervjuer, etterforskningsmateriale og omfattende research.

1 kommentar:

Gunn Anita sa...

Hei, lurte på om du er interessert i å selge boken da jeg er på jakt etter denne i julegave og den selges ikke lengere, beklager for spørsmål😅 hilsen Gunn Anita