mandag 18. juli 2011

USA-tur - kort fortalt

Vi har vært to uker i USA hos familien til min mann i New Hampshire + litt rundreise derfra og langs kysten nedover til New York City.Koselig velkomst - Skrevet gjennom Google translator - artig.


Man blir sliten av en sånn tur; Man blir 'bombandert' med inntrykk hele tiden for det er så mye å se overalt. Deilig sliten altså. Mange gode minner har vi også fått med oss, her kort fortalt i bilder. Siden skal jeg lage en fotodagbok fra turen, hadde jeg tenkt :)
Vi feiret 4th of July sammen med familien. 5 søskenbarn av Erik og deres barn og barnebarn - det ble veldig mange folk tilsammen og så moro vi hadde det: Grilling, leker, prating og godt og varmt. Butch lånte villig bort Partyhatten sin til Lena.
Senere samme dag på samme sted var vi med på noe veldig spesielt og flott: Askespredning i bukta. Eriks tante døde i februar og hennes siste ønske var å få spredd asken sin nettopp på dette stedet. Det var veldig rørende å høre barna lese 'Grace' (bønn) og etterpå kunne alle som ville være med å spre tantes aske.Familiemiddag på en Hummerrestaurant - Hvilket det var mange av 'over there'. Vi hadde flere middagssammenkomster - like koselige alle som en!Rick's Harley Davidson. Jeg fikk baksetetur - herlig. Vi kjørte i flere timer, kun iført jeans og singlet. Det var ca. 35 grader i skyggen denne dagen, så når vi stoppet var det brennvarmt.I Mystic, Connecticut, stoppet vi et par dager og besøkte bl.a Akvariet. Masse fine sjødyr å se. Vi overvar også et lite show med Sjøløver.Vi tok fergen fra New London til Long Island (NY) For et fantastisk sted!!! Sjekk den stranda og det var strand så langt vi kunne se! Og varmt: opp mot 38 grader i skyggen den ene dagen. Høye bølger og undervannsstrømmer gjorde at det var litt skummelt å bade der, men man fikk avkjølt seg godt.


På Long Island er det også et flymuseum: The Cradle of Aviation. Før lå Roosevelt flyplass her, men ble lagt ned tidlig på 60-tallet. Verdens første flyskole lå nettopp her.Mange fly var utstilt fra de aller første Lindberg-flyene til moderne romferger og måneskip. Vi var også inne i flysimulatoren og 'fløy med F18 med Blue Angels' over Long Island - det kilte godt i magen!
En liten pust på trappen etter en dag i solen for å skrive dagbok. Det er lett å glemme ting og dagene går helt i surr for en når en er på reise.


Neste og siste stopp: New York City.Vi var oppe i Empire State Building og nøt 360 graders utsikt.Times Square med et yrende folkeliv. Morsomt også å gå i Designer street.En reklamebil som vakte oppsikt (sjekk bakluka!) Synd vi ikke rakk å gå innom denne restauranten!Vi besøkte selvsagt også Ground Zero og det gjorde inntrykk. Hektisk byggeaktivitet og om en mnd åpner Memorial Centre hvor dette korset skal flyttes til.


Jernsvillene ble trukket ut av ruinene etter katastrofen og ble med en gang et symbol på tragedien og også en trøst for de etterlatte.Minnetavlen.


Alle reiser har en ende, også denne.Dette flyet er verdens største passasjerfly: Airbus 380 og var en drøm å fly med. Jeg merket ikke at vi tok av, men landingen i Frankfurt merket vi godt. Det er sikkert ikke lett å lande 590.000 kg!! Jeg hadde i alle fall ikke tid til å sove på vei hjem. Egen skjerm og mange filmer å velge blant.... say no more...

1 kommentar:

Jorun sa...

Så kolselig å se bilder. Det har sikkeert vært en opplevelsesrik tur.