fredag 21. oktober 2011

Saras nøkkel i filmversjon

Saras nøkkel. Vi tok filmversjonen, en venninnegjeng. Ingen av oss 4 hadde rukket å lese boka først, så utgangspunktet og forventningen til filmen var like hos oss :D

Biblioteket vårt i Lier har ikke bare bøker til utleie, men også dvd, lydbøker og musikk-cd'erForlaget skriver om boken:

PARIS, 1942: Sara, en ti år gammel jødisk jente, gjemmer lillebroren sin i et skap like før familien arresteres av det franske politiet i den beryktede oppsamlingen av jøder som siden er blitt kjent som Vél d'Hiv. Hun låser skapdøren og legger nøkkelen i lommen, overbevist om at hun vil være tilbake om noen timer. Men timene blir til døgn, og Saras desperasjon vokser.

PARIS, 2002: I anledning sekstiårsmarkeringen for Vél d'Hiv blir Julia Jarmond bedt om å skrive en artikkel om denne svarte dagen i Frankrikes historie. Mens hun undersøker saken, snubler hun over Saras fortiede familiehistorie. Julia føler seg forpliktet til å skrive om jentas skjebne, og gjennom sine undersøkelser tvinges hun til å stille spørsmål om sitt eget liv.

Saras nøkkel er en gripende roman som tar opp tabuene og fornektelsen rundt en smertelig episode i Frankrikes historie - en insiktsfull fortelling om ansvar og samvittighet, om sorg og kjærlighet.

Ingen kommentarer: