fredag 24. februar 2012

Ingen er bare det du ser - En viktig bok

Dette er den mest gripende boka jeg har lest, en bok om virkelig mennesker, for å sitere forfatteren selv.

Det er kjent at Kirkens Bymisjon i Drammen gjør en flott og viktig jobb for vanskeligstilte mennesker, alt fra rusmisbrukere, tidligere innsatte, deprimerte og også enslige.

Vi får fortalt historien til elleve ulike personer; En drapsdømt, en rusmisbruker, en landslagstrener, finansrådgiveren og flere, om hvordan deres liv har vært på godt og vondt og hvordan de har fått hjelp og støtte gjennom Kirkens Bymisjon til å komme seg 'på beina' igjen.

Jeg leste med klump i halsen og jeg tenkte på disse skjebnene etterpå, på hvor godt jeg synes det er at de har fått hjelp, at de har blitt sett og fanget opp av KBM og frivillige hjelpere der. Flere av de som har fortalt sin historie i boken, har selv gått inn i KbM som frivillige hjelpere på ulike felt.

Forlaget skriver om boken:

MANGE AV OSS går over på andre siden av gaten i møtet med den støyende rusmisbrukeren eller den rufsete og ustø uteliggeren. Samtidig lar vi oss ofte ukritisk begeistre og imponere av en plettfri fasade. Når alt ser ok ut, stiller vi sjelden spørsmål.

Vi lar det overfladiske, det umiddelbare og det ytre avgjøre vår oppfatning. Vi er raske til å mene, og bryr oss ikke med å høre og se en gang til.

For menneskene du møter er mye mer enn det du ser.

Boken ’Ingen er bare det du ser’, beskriver 11 personers avgjørende hendelser i livet.


1 kommentar:

Ulla's Quilt World sa...

Your quilts/crafts are so fantastic! It's so nice to find other quilters all around the world!
www.quiltworld2.blogspot.com
Hugs, Ulla (from Finland)