torsdag 9. februar 2012

Isbaderen - Kjell Ola Dahl

Tilbake til en krimbok igjen. Greit å veksle på.
Denne er veldig bra og handlingen foregår i Oslo. Mye action, spenning, personlig dramatikk og litt følelser - en balansert mix, synes jeg.Forlaget skriver om denne boka:

En tidlig førjulsmorgen heves liket av Sveinung Adeler opp fra havnebassenget ved Oslo Rådhus. Det ser ut som en julebordsulykke, men politietterforsker Lena Stigersand avdekker snart at det dreier seg om et drap. Hun får tips om at den drepte kvelden før hadde et møte med en fremtredende stortingskvinne. Politikeren avviser at hun kjenner til Adeler, men Lena har en sterk mistanke om at hun lyver. Etter konfrontasjonen legger hun merke til at en bil følger etter henne - en bil hun senere observerer på gaten utenfor boligen sin.

Saken får større dimensjoner. Lena blir av sin overordnete bedt om å holde stortingsrepresentanten unna drapsetterforskningen. Hvem kan hun stole på? Og har den narkomane jenta som politiførstebetjent Gunnarstranda etterforsker drapet på, sett hvem som dyttet Adeler i vannet?


Kjell Ola Dahl har skrevet flere bøker som står på min leseliste. Tidligere har jeg bare lest 'Svart engel' fra 2007, også en meget bra bok.

1 kommentar:

Maria Harrits sa...

Det er også en af de forfattere jeg rigtig godt kan lidt!