lørdag 14. april 2012

Sukkerdøden – Unni Lindell

Jeg er stor fan av Lindell sine bøker. Hovedpersonen, Cato Isaksen, er stadig like egenrådig og irriterer seg over sin nye makker Marian Dahle.

Marians fortid er spesiell og vi får et innblikk i hennes fortid i denne boken når kripossjefen blir drept under det som vil vise seg å være en privat etterforskning av et barnedødsfall 16 år tidligere.

Lindell er flink til å holde oss på pinebenken og gir oss gode komplott, mafiavirksomhet, sjalusi og etterretning.

Forlaget skriver om boken:

En overvektige Kari Helene Bieler befinner seg på et konditori da hun plutselig husker hva som egentlig skjedde da lillebroren døde som baby for 16 år siden. Foreldrene John Gustav og Greta Bieler settes opp mot hverandre og en spiral av grusomheter provoseres frem. Hemmeligheten rundt babyens død har vært en dekkoperasjon for en psykopat som har levd det perfekte dobbeltliv i mange år. Hendelsene utløser iverksettelsen av en farlig hevn. Politiet får et uvanlig krevende kriminalmysterium å løse. Da den 32 år gamle politibetjenten Marian Dahles fortid blir trukket inn i saken, settes hennes kollegiale og profesjonelle forhold til etterforskningsleder Cato Isaksen og hele politietaten på en hard prøve. Sukkerdøden er den åttende kriminalromanen i serien med Cato Isaksen i hovedrollen.

Ingen kommentarer: