onsdag 11. juli 2012

Arven – Kathrine Webb


En koselig og virkelig en spennende ’slektsroman’ hvor handlingen utspiller seg i England. Jeg hadde med meg boken på nesten 500 sider til syden, men det ble for lite lesestoff for den var spennende på sin måte. Handlingen foregår både i nåtid for fortid og man skjønner relasjonene godt underveis i boken. Anbefaler denne om man er trøtt av krim og spenningsromaner!
Forlaget skriver om denne boka:
En stor og rik slektssaga, en roman om fire generasjoner kvinner, sannheten de skjuler, løgnene de lever - og de skjulte båndene mellom dem.

En mørk og kald vinterdag like etter bestemorens død, vender Erica Calcott og hennes søster Beth tilbake til Storton Manor, et stort og imponerende gods hvor de tilbrakte idylliske somre som barn. Da Erica begynner å rydde i bestemorens eiendeler, blir hun overstrømmet av minner om barndommen og om sin fetter, Henry. Henry forsvant sporløst fra godset mange år tidligere, og uvissheten om hva som skjedde den skjebnesvangre dagen, har splittet familien og ført til uvennskap og dype konflikter. Ikke minst er Beth fremdeles dypt preget av forsvinningen.
Erica bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde med Henry, slik at fortiden en gang for alle kan bli stedt til hvile og Beth kan finne ro. Og gradvis, etter hvert som Erica klarer å rekonstruere det som har skjedd, trer en ukjent familiehistorie frem. En historie som strekker seg tilbake til århundreskiftets Amerika, til møtet med en vakker ung pike fra overklassen, hennes dramatiske kjærlighetshistorie og voldsomme offer. Og etter hvert som fortiden flettes inn i nåtiden, innser Erica og Beth at de må akseptere familiens mørke hemmeligheter og voldsomme svik og ikke minst arven de bærer skal de komme videre med sine egne liv.

Ingen kommentarer: