torsdag 8. november 2012

Jeg kan se i mørket - Karin Fossum

Karin Fossum er ikke uten grunn, en av Norges beste krimforfattere! Denne boken føyer seg inn i rekken av mange gode bøker hun har skrevet og igjen med god psykologisk innsikt i en morders hode.

Jeg valgte boka som lydbok i bilen og Kim Haugen er oppleser/forteller. Også en person jeg liker godt, fabelaktig fortellerevne.

Men boka handler om Riktor. En ganske pussig person som man mistenker ikke kan være den 'skarpeste kniven i skuffen'. Han jobber på et sykehjem, hvor han piner og plager de mest syke pasientene, de som ikke kan varsle at de blir mishandlet.

Riktor er en enstøing med morbid humor, uten venner - helt til han treffer alkoholikeren Arnfinn i parken og inviterer han med seg hjem.

Snart står politiet på døren til Riktor og anklager han for drap på en av hans pasienter.

Boka er lagt opp slik at det er Riktor som forteller sin historie.

Forlaget skriver om boken:
Riktor har i mange år vært ansatt på Løkkas sykehjem, der personalet tror han er en stillfarende og høflig mann. Men ensomme Riktor har verken familie eller venner og er i sannhet sykepleieren fra helvete: Når sjansen byr seg lugger han pleietrengende pasienter i håret og klyper dem i nakkeskinnet, medisinene heller han i do og sprøyteinjeksjonene går rett i madrassen. Riktor blir venn med den tungt alkoholiserte Arnfinn, men ser en dag Arnfinn forsyne seg fra lommeboken hans og slår ham i hjel med en hammer. Noen dager senere ringer inspektør Randers på døra og anklager feilaktig Riktor for å ha drept en av de gamle damene på sykehjemmet.

Ingen kommentarer: