mandag 18. mars 2013

Der roser aldri dør - Gunnar Staalesen

Siste boka av Staalesen med hans karakter, Varg Veum.

Veum er stadig mer forfyllet i sin sorg over tapet av sin venninne, men skjerper seg når han får i oppdrag og nøste opp i en gammel sak som snart er foreldet.
Det er 25 år siden lille Mette forsvant fra sandkassen sin i boligsameiet. Ingen hadde sett noe, ingen vet hvor Mette ble av, men moren har aldri fått fred og ber Veum prøve å løse mysteriet.

I sin søken krysser han en nylig kriminell handling, et ran, og finner at det tilfeldigvis involverer personer fra saken han etterforsker.
Boken ble lest av Lasse Lindtner og et strålende valg av oppleser, spør du meg! Lindtner har helt tydelig hatt en gjennomlesing av boken før innspillingen. Han skilte mellom personene på en glimrende måte med stemmen sin, både menn og damer.  Engasjerende! 

Og jeg kommer kanskje til å søke på biblioteket etter flere lydbøker men han som oppleser.

Forlaget skriver om boka:
Det er snart 25 år siden tre år gamle Mette Misvær forsvant sporløst fra sandkassen utenfor hjemmet i et fredelig boligstrøk i Bergen. Før sakens foreldelsesfrist løper ut, gjør Mettes mor et siste desperat forsøk på å finne ut hva som skjedde med datteren. Varg Veum får oppgaven. Et tilsynelatende vanlig ran, som ender i likvidering på åpen gate, viser seg å ha forbindelser til forsvinningssaken et kvart århundre tilbake i tid.

Ingen kommentarer: