fredag 1. mars 2013

En god sak - Jan Mehlum (lydbok, 2012)

Jan Mehlum skriver sine bøker i og fra Tønsberg distriktet, stort sett. Denne gangen har han 'en god sak', faktisk.  Finansakrobater som har smidd sin formue på vanlige folks penger og ønsker om å investere i boligprosjekter.

En etter en dør det folk som på en eller annen måte hadde vært involvert i det såkalte 'Fornebuprosjektet'. Flotte boliger ved sjøkanten, et prosjekt som aldri ble noe av og mange folk mistet all sin oppsparte kapital.

Svend Foyn, karakteren i boka, får en vanskelig sak å løse og selvfølgelig er det ikke uten dramatikk og med livet som innsats. Man skjønner jo veldig fort hvem som står bak dødsfallene, det er ikke akkurat der spenningen ligger.

(Lyd)Boka er veldig bra, men jeg er mindre fornøyd med oppleser, Otnes. Det kunne vært litt mere innlevelse og ikke bare lesing ord for ord....


Forlaget skriver om boka:
Tønsbergadvokaten Svend Foyn blir viklet inn i sin vanskeligste sak noensinne, også denne gang med et skremmende realistisk bakteppe. I kulissene opererer politimannen Wilhelm Mørk og kriposetterforsker Alice Anderson. Denne Foyn-romanen er ifølge forlaget et mørkt drama om rett og galt, fortalt med distansert ironi og blodig alvor. Å ha rett er ikke det samme som å få rett.

Ingen kommentarer: