fredag 7. november 2014

Kennedys hjerne - Henning Mankell (thriller)

Det er ofte sånn med meg at jeg velger hva jeg vil lese ut i fra tittelen på boka og hvis den høres kjedelig ut, eller kanskje ikke front-bildet tiltaler meg, ja nei da blir den bare oversett.

Denne boka har jeg hatt på hylla en stund, men i mangel av noe annet å lese, ble denne dratt frem - igjen.

Mankell skriver jo veldig bra, vet jeg, for jeg har lest mye av han tidligere, og når sant skal sies så ble jeg neimen ikke skuffet denne gangen heller!

Boka fenget meg fra første kapittel og det varte hele veien ut til siste side.

Mankell, har i likhet med en del andre forfattere, tatt for seg en konspirasjonsteori om HIV og Aidssmitte i Afrika og spredning av dette viruset, det er det denne boken handler om.

Louise Cantor er arkeolog i Hellas og skal reise hjem til Sverige for å besøke sin voksne sønn, Henrik. Hun finner han død i sengen og måten hun finner han på gjør at hun mener han er myrdet. Politiet konkluderer med selvmord. Hun bestemmer seg for å finne ut hva som egentlig skjedde og følger spor over hele verden, Australia, Barcelona, Østen og Afrika. Hun sporer opp sin eksmann for å få hjelp til å finne svar, men når han forsvinner i Spania, skjønner hun at hun også er i fare og må se seg 'over skulderen'


Forlaget skriver om boken:

Høsten 2004 reiser den svenske arkeologen Louise Cantor fra en utgravning i Hellas til Stockholm. Hun skal treffe sin sønn Henrik, men finner ham død i leiligheten der han bor. Alt tyder på selvmord, men Louise er overbevist om at han er blitt myrdet.
Hun bestemmer seg for å følge Henriks spor den siste tiden han levde. Beslutningen fører henne til en avkrok i Australia, en hemmelig leilighet i Barcelona og en landsby for aidsrammede i Mosambik.
Ble Henrik drept fordi han var i ferd med å avdekke kyniske forsøk på å utnytte epidemiens ofre? Har han selv rene hender? Hvorfor er han så opptatt av den myrdede president Kennedys hjerne?
Da Henriks far Aron forsvinner sporløst, innser Louise at også hun kan være i fare. Eller er det bare hennes egen fantasi som løper løpsk?
Kennedys hjerne er en klaustrofobisk beretning om vår tid og den verden vi lever i

1 kommentar:

Gourmetklubben sa...

Mankell skriver godt. Har lest denne spennende boken som jeg nesten ikke klarte å legge fra meg. Grøss og gru ;-)
Hilse Lappedamen