lørdag 7. august 2010

Bok - Spilt blod av Åsa Larsson

Åsa Larsson er forholdsvis nytt bekjentskap for meg og jeg er ikke helt overbevist om at bøkene hennes fenger meg totalt. Men nå har jeg lest to og det er grei krimlektyre.
.

Spilt blod handler også om advokaten Rebecka Martinsson og hennes innbefatning med nok et drapsmysterium i Kiruna, hvor hun kommer fra. Presten i ei lita bygd blir funnet drept og hengende fra kirketaket. Hvem hatet henne så sterkt? Visstnok flere.


Forlaget skriver om boka:

Kiruna, en midtsommernatt. Med et kubein i hånden venter morderen på sitt offer, presten Mildred Nilsson. Hun blir funnet hengende i en kjetting i kirken i Jukkasjärvi.Mildred Nilsson var feminist og kontroversiell; hun kom på kant med arbeidsgiveren, mennene i lokalsamfunnet og jaktlaget. Det er flere som har hatt grunn til å ønske livet av henne.Et par måneder senere reiser stockholmsadvokaten Rebecka Martinsson, som er vokst opp i Kiruna, til Jukkasjärvi for å rydde opp i kirkens juridiske affærer.
I Mildreds safe finner hun trusselbrev og papirer som viser at ikke alt er som det burde være når det gjelder kirkens finanser.

1 kommentar:

AnneH sa...

Har lest noen av hennes jeg også, men tror ikke jeg prioriterer de senere. Vet ikke hva det er, men jeg har lest bedre krim.