søndag 22. august 2010

Ukas post nr. 17 - Hvalsdammen - Tverken

Ut på søndagstur igjen med termos og niste i sekken. Denne gangen skulle vi gå ca 4,5 km hver vei gjennom skog og lyng. Turen gikk fra Hvalsdammen ved Årkvisla via Myrsetervollen til Tverken.

På vår vei traff vi både frosk, hoggorm og to stålormer. Ser du frosken på første bildet? Kita jumpet uti kulpen for å drikke og det forstyrret visst frosken...

Etter en times relativ rask gange var vi framme ved Tverken, et yndet turmål for både Drammensere og Liunger både sommer og vinter. Og kafèen var åpen med kaffe/te og vaffelsalg. Vi hadde med termos og nøt medbrakt.


Veien ned igjen: 4,5 km til parkeringsplassen på Årkvisla. Bare å "gi seg på skubben" tilbake igjen, forbi Steinkjerringa og ned forbi Myrdammen og Landfallhytta og Landfalltjern før vi skar over til venstre og tok snarveien ned til Årkvisla.
Vi tok turen bortom Hvalsdammen for å se på den nye demningen. Hele vannet ble tappet ned for to år siden for å bygge ny demning og nå har det blitt så flott her. Her kan også rullestolbrukere sitte og fiske. Hvalsdammen er også et nydelig badevann her i Lier :o)

1 kommentar:

Anita Tørmoen sa...

Høres ut som et fint sted å gå slike turer:)