tirsdag 31. august 2010

Skumringstimen - Johan Theorin

Jeg har blitt anbefalt Johan Theorins bøker og jeg ble ikke skuffet over denne første i alle fall. Spennende og mystikken driver en frem i handlingen, hva skjedde egentlig med Jens, lever han ennå?


Forlaget skriver om denne boka:

En liten gutt forsvinner sporløst på Öland en tåkete sensommerdag på begynnelsen av 1970-tallet. Familien, politiet og frivillige leter etter ham over hele øya i ukevis. Mer enn tyve år senere får guttens mor, Julia, en uventet telefon fra sin far, sjøkaptein Gerlof Davidsson, som har fått en slitt barnesko i posten. Nå ber han henne komme og hjelpe ham med å finne ut hva som skjedde da gutten forsvant. Motvillig vender hun tilbake til barndommens øy. Først nå får hun høre om ölendingen Nils Kant, som en gang satte skrekk i folk på øya. Han forsvant lenge før Julias sønn. Likevel er det fortsatt de som hevder at de har sett Nils Kant - at han iblant vandrer omkring på det ölandske alvaret i skumringstimen.

Skumringstimen er en roman om sorg og savn, en historie der fortiden kaster skygge over nåtiden. Handlingen beveger seg bakover til andre verdenskrig og fra Ölands karrige landskap til fjerne havner i Karibia

Flere bøker av Theorin: Nattefokk (2008) og Blodleie (2010)

4 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

Denne må jeg få lest! Takk for tipset! Klem fra bestemor!!

flisa sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
flisa sa...

Spennende bøker, dette her. Har nettopp kjøpt bok nr.3. Kos deg!
Og, du så fine havskumsokker i innlegget under. Takk for link til oppskrift. Ha en fin kveld!

AnneH sa...

Sitter her og lurer på om jeg har lest boka eller sett den på film. Lurer på om jeg har sett den. Skummelt å blande sammen sånn ;) Men fin er den.