lørdag 13. august 2011

Anger - Arnaldur Indriðason (krim)

En bra bok igjen av Indriðason, men jeg savner den 'lune' hovedpersonen Erlendur. I forrige bok fikk vi mer kjennskap til etterforsker Elinborg. I denne boken er det Sigurdur Oli som er hovedperson og etterforsker i Erlendurs fravær.
Forlaget skriver om boken:

En kompis ber Sigurdur Oli om hjelp: Et vennepar er utsatt for pengeutpressing etter å ha deltatt i partnerbytte, og Sigurdur Oli går med på å kontakte paret som står bak utpressingen. Ved hjemmet deres finner han kvinnen død, mens en mann med balltre flykter fra åstedet. Dette er bare en av utfordringene Sigurdur Oli står overfor: Han har flyttet fra kona, faren er alvorlig syk og han oppsøkes av en sliten alkoholiker som har opplysninger om pedofile overgrep. Denne kriminalromanen er mer actionfylt enn sine forgjengere og gir innsikt i enkelte islendingers tendens til å leve over evne med altfor høye lån og en dekadent livsstil.

1 kommentar:

Maria Harrits sa...

Hej! Jeg kan faktsik godt lide bogen og har opdaget, at vi to har sammen gode bogsmag! Så jeg vil gå på opdagelse i dine anbefalinger og se, hvor mange af bøgerne der er oversat til dansk! Dejligt med nye indput!