fredag 2. november 2012

Stormen - Frode Granhus (krim)


Granhus har gjort det igjen; skrevet en spennende krimbok med handling fra ville og vakre Lofoten.
Tidligere har jeg lest og omtalt første boken hans, Malstrømmen, og har du lest den, MÅ du bare lese denne også!

Handlingen starter med en ras fra fjellsiden og små knokler som deretter kommer til syne. De bærer preg av å være fra flere tiår tilbake. Et like stort mysterium er en mann som ligger sterkt forbrent på pleiehjemmet etter en garasjeulykke, hvem er han egentlig?  Mannen blir sakte, men sikkert mishandlet på en grusom måte av en pleier og forfatteren klarer å holde leserne i 'ånde' hele boken igjennom om hvem som mishandler og om evt. sammenhengen mellom likfunnet og denne mannen.
I bokens spennende høydepunkt, skildres også skikkelig nordnorsk ruskevær, som for en 'søring' kan virke overdimensjonert, men som enhver kystbeboer nordover helt sikkert har opplevd!

Forlaget skriver om boken.
På Lofotens farligstse og bratteste fjell blir det funnet små knokler i en dyp renne i fjellet. Små knokler som skal få garvede politifolk til å blekne og si at de aldri har sett noe lignende. Samtidig, på pleiehjemmet, ligger en skikkelse som en gang lignet et menneske. Ilden har fratatt ham synet, taleevnen og størstedelen av bevegelsesevnen. Han er ute av stand til å fortelle at en ukjent fiende gjør livet hans enda litt verre, dag for dag. At faren er størst nettopp her hvor han burde være tryggest. Hvem er den forbrente mannen, og barnet som ble drept for lenge siden? Forfatteren høstet fine kritikker for kriminalromanen Malstrømmen i 2010

1 kommentar:

Maria Harrits sa...

Det er altså så skønt, at du ofte skriver om en bog, som absolut skal læses, men som jeg ikke selv har opdaget! Tak og god week-end.