søndag 1. september 2013

Sommerferie 2013

Juli kom med et fantastisk flott vær og det fortsatte i august. Ferien vår er akkurat avsluttet etter to ukers fri fra jobb. Vi hadde feriebesøk fra USA og disse 6 tok vi med på Vestlandstur og sightseeing forøvrig.

Mangt og mye har vi sett og gjestene våre vare fra seg av begeistring over vårt lille land, men dog så stort!  De kalte sine White Mountains for fjell, nå er de degradert til åser, etter å ha besøkt Romsdalsalpene :)

Opp Trollstigen ble en WOW-opplevelse for dem. De trodde ikke helt at vi skulle opp DER! Vi måtte gjøre et stopp ved fossen også selv om det ikke er anbefalt pga rasfare
 

 Geiranger på sitt vakreste. Vi var heldige med været og stoppet på toppen av Ørnevegen gjorde gjestene våre helt svimmel: Er det MULIG, liksom

 Når man kjører forbi Geiranger, mot Stryn, kan man ta en avstikker opp til Dalsnipa. En helt fantastisk utsikt på over 1600 meter. Langt der nede ser vi Geirangerfjorden og vi er over skyene :)

 Jeg gjorde også ting på turen jeg ikke hadde gjort før: Kjøre ombord på ferger! Det er mannen min som kjører vanligvis, men nå kjørte vi hver vår bil for å få plass til alle, så da måtte jeg jo gjøre de "vanskelige" manøverne selv. Gikk så fint, atte :)  
142 mil på fire dager er en betydelig avstand og mye lengre enn det jeg er vant til å kjøre på kort-kort tid.

Stryn har jeg visst ikke bilder fra, men det var hyggelig der også. Men så dro vi til Bergen og vi fikk vist dem fisketorget og bryggene og området rundt.  De hadde ikke lyst å ta Fløybanen, så da ble det en bedre middag i stedet, ikke vondt det heller.  De elsket fisketorget og vi forsynte oss godt av smaksprøver som ble budt fram!

 
Vi besøkte selvsagt også Oslo og Frognerparken med Vigelandsparken. Tror ikke de har sett så mange nakne statuer på en gang noensinne (hvem har vel det?) En fantastisk nydelig dag å tusle rundt og bare se, føle og slappe av.

 Vi fikk med oss vaktskifte på Slottet før vi gikk inn til guided omvisning på engelsk. En meget dyktig guide og en opplevelse jeg vil anbefale flere å ta med seg. Vi fikk sett de offisielle rommene på slottet og var såååå nærme balkongen, men der fikk vi ikke gå ut.


 Drammen og Spiraltoppen måtte også besøkes, så klart. Nydelig utsikt fra toppen. Her er det fotografert oppover mot Mjøndalen/Nedre Eikerbygdene

Og dette er Vikersundbakken, verdens største skiflyvingsbakke. Tenk å få skryte av dèt til amerikanerne. Jattaaaa :)
Vi besøkte også Holenkollen og Skimuseet der, samt Operataket, så litt har de fått med seg.


4 kommentarer:

Sysnella sa...

Det var nok en opplevelse,vi var å rundt i Norge i sommer.............det er bare et flott land vi bor i.

Ruths datter sa...

Så mye dere fikk vist dem da. Norge på sitt vakreste.
Klem

Bundingen sa...

Det er flott å kunne vise fram det fine landet vårt til utlendinger. Full valuta for pengene når været er så fint. Et minne for livet vil jeg tro.

Ønsker deg ei fin uke!

Klem

Barwitzki sa...

Deilig å se bilder dine. Så herlig ferietur. Jeg er hyggelig og begeistret.
Vi var dette år til Vestlandet også og jeg kjenner mye. Herlig. Bare Bergen jeg var ikke. Ha en fin uke. Hilsen fra Viola.