søndag 6. oktober 2013

Kina - Beijing

Kinaturen ble en super opplevelse sammen med 17 glade damer i nokså lik alder.  Det var Trine Sandberg fra Trines matblogg som initierte turen og jeg heiv meg på sammen med venninnen min og moren hennes.

5 fantastiske dager med MYE opplevelser, sightseeing, matglede, gåing, shopping og det hele!
(Jeg har forresten ervervet meg Matboka fra Trine også, så er det sagt! )

Vi reiste med Finnair via Helsinki og flyturen gikk veldig greit. Airbus 330 er ikke de største flyene med best plass, men man har da comfort nok i en god bok, sudoku, tv-monitor/radio i setet og kort vei til wc (hehe), samt pledd og pute ;)

Vi ankom Beijing tidlig på morgenen torsdag og ble busset til Mutianyu, nord for Beijing, hvor vi gikk rett på Den kinesiske mur. For en opplevelse! Det var helt surrealistisk å være der! Hæ? Tenk, ett av verdens åttende underverk - man blir ydmyk.


Vi ble servert Champagne til lunsjen på muren - Det føltes IKKE feil :D Vår norske guide var superflink og hun snakker kinesisk. Vår kinesiske guide og sjåfør har jeg også bare godord å si om. Vi ble SÅ godt ivaretatt av dem, og Kinareiser, at jeg kan bare anbefale å booke tur med dem!

Ved hotellet vi lå på ved Muren, The Schoolhouse, hadde vi matkurs; Nudel-laging. Flinke var vi og dette er noe av tilbehøret man kan ha til. Kjempegodt.


Tilbake i Beijing sentrum og vi tok inn på hotell Jianguo. På kvelden var det besøk på Nattmarkedet som sto på programmet. Nattmarkedet er et spektakulært skue av matboder i evig lange gater og det som tilbys er typisk kinesisk mat - og noe utypisk som dette:

Gresshopper, silkeormer, skorpioner, havhester, saueballer, dyretarmer osv.  Vi smakte på noe av det som ble tilbudt, men ikke på det som nevnt over!!


 Denne mannen hadde litt forskjellig godt å tilby oss.


Den Himmelske freds plass (Tiananmen) er verdens største torg og søylen bak er Monumentet for folkets helter.


 Her står jeg foran inngangen til Den forbudte by.


I Beijing finnes forsatt noe av den eldgamle bebyggelsen, Hutongene, og der bor det folk. Små hus, små torg og trange gater mellom. Vi var så heldige å få komme inn i ett av Hutongene på kokkekurs. Vi skulle lære om kinesiske oljer og sauser og lære å lage Gong bao chicken på kinesisk vis.  Her er jeg i gang med wokingen av chili og pepper! Jepp, mye smaker og mye lukter.Silke lages i Kina og vi besøkte også en typisk silkefabrikk. Guiden vår der (avbildet) snakket faktisk ikke så verst norsk, utrolig nok.  Her forklares silkeormens ulike stadier fra larve til puppe.
Jada, fikk kjøpt med et par-tre-fire silkeprodukter hjem (ikke klær)


Det særeste (må jeg si) vi opplevde var Pekingopera! En forestilling med MYE lyd, noen vil kalle det musikk, masker, sminke, fargerike drakter og akrobatikk. Veldig artig å ha opplevd det for jeg tviler sterkt på at jeg ville ha kjøpt meg billett til en sånn forestilling dersom jeg hadde reist utenom en reisegruppe....Det Himmelske tempel. Et utrolig vakkert bygg og verdens eldste og best bevarte runde trebygg. Hit kom keiseren en gang i året for å be om at årets avling ville bli god.

Utenfor tempelet finner vi Tiantan-parken og der møtes folk for å danse sammen, utføre Tai chi (som bildet under), spille badmington eller tennis. Noen sang og noen strikket og spilte kort. Rene eldresenteret i hele parken og folk koste seg.


Vi besøkte også lokae matmarkeder, opptil flere. Her tilbys ulike krydder, men man kunne finne alt mulig av mat; Kjøtt, fisk, frukt, grønt. Ulik kvalitet på mye av det, men kineserne foretrekker maten sin så fersk som mulig så ofte går de til markedet to ganger om dagen for å gjøre innkjøp til måltidene de skal forberede.


Kinesisk valuta, Yuan (CNY) Veldig lett å holde styr på. Kursen var 1:1 (nesten)

Jeg reiser gjerne tilbake til Kina om jeg får det til. Jeg kan også anbefale gruppereiser (her; Kinareiser) Det er utrolig deilig å bare 'flyte med', alt er ordnet hva du skal se, spise, oppleve osv. :)

2 kommentarer:

Bundingen sa...

For en opplevelse det må ha vært! Det er nesten så en kan bli misunnelig....
Kjekt å reise når alt er planlagt og går som smurt. Da tåler vi noen dager med fullt program.
Kunne nok tenkt meg å gå tur på den muren.

Ha en strålende dag!

Klem fra Ingunn

Pia sa...

FOR en flott tur du har hatt!!!