søndag 4. mars 2012

Blitz - Fredrik Skagen

Dette ble en 'ventelektyre' for meg (jeg venter på en annen bok fra biblioteket)

Jeg har ikke lest noe av Skagen før og denne hadde bare dumpet ned i handleposen min på et bokloppemarked ifjor.Forlaget skriver om boka:

Det begynner med at fjortenåringen Cecilie Nilsen lar seg avbilde i halvpornografisk positur for sladderbladet Blitz. Sladderbladets lokale representant Jan Brekkedal tillater seg å spørre om det er en ny Marilyn Monroe? Men ikke lenge etterpå forsvinner hun og det ser ut som det spørsmålet aldri vil bli besvart. Hun glemmes da også mer eller mindre når det blir sendt en brevbombe fra Trøndelag som dreper sin mottaker i Oslo. Samtidig hyres den unge og ensomme Bård Brandsjø av Robinson til et sjåføroppdrag han raskt skjønner er på kanten av loven.

Når avisene dagen etter kan fortelle om det første store ranet av en pengetransport i Trøndelag, så skjønner også Bård Brandsjø hva han har vært med på. Disse tre begivenheten som tilsynelatende ikke har noe med hverandre å gjøre, viser seg å henge sammen når journalistene William Schrøder og Ivar Damgård (som vi ble kjent med i Blomster og blod) begynner å grave i sakene.

Skagens roman henter sin tittel fra sladderbladet Blitz. Et blad som lever opp til navnet sitt: Intet forblir i mørke, alt skal fram, men ting og hendelser får bare komme fram i glimt og i blitzlyset fryses livet i et grovkornet bilde. Sammenhenger, beveggrunner, ansvar, anstendighet, undring og selve spenningen forsvinner i overeksponering.

1 kommentar:

Hennes sa...

Hei Marita.

Så artig at du har samme reol.
Javist skal jeg male, nettopp ferdig å grunne den, utenom glasskapene, der skal jeg fjerne glasse først. :O)
Likte ikke så godt at de var sotet i glasset. Tror jeg limer på vanlig glass.
Du får følge med så ser du hvor kul den kommer til å bli.
Kan jeg få spørre om hvor mye reolen kostet en gang i tiden, det virker som det er en solid og bra sak.!?
Kos deg med venteboken din.
Go helg, klem Linda