lørdag 10. mars 2012

Ildvitnet - Lars Kepler (krim)

3. bok av Kepler i en planlagt serie på åtte bøker. Jeg ble veldig begeistret for de to første (Hypnotisøren og Pagininikontrakten) og denne skuffet heller ikke.

Joona Linna er fortsatt etterforsker, men egentlig suspendert pga inter-etterforskning mot han. Det hindren han ikke i å være høyst delaktig i etterforskningen av et brutalt drap på et ungdomshjem for jenter med adferdsproblemer.


Forfatteren gjør det veldig spennende for oss fra første kapittel. Man aner liksom hvem morderen er utover i boken, men så glipper det, for det kommer inn nye momenter. Et godt driv i hele boken og samtidig er vi involvert i Linnas personlige drama; Familien hans som han måtte forlate pga trusler….. En bok verdt å lese, men jeg anbefaler å begynne med bok nr. 1 for å følge den ’røde tråden’.

Forlaget skriver om boken:

Vi befinner oss på en institusjon for vanskelige tenåringsjenter, der et uhyggelig mord har funnet sted. Ingen har sett noe. Ingen vil fortelle noe. Sporene leder kriminaloverbetjent Joona Linna i retning av en jente som forsvant mordnatten. Politiet kontaktes av det spiritistiske mediet Flora Hansen, som vil ha penger for å snakke. Snart ber hun dem desperat om å lytte. Kriminalromanen er den tredje i en planlagt serie på åtte bøker, skrevet av forfatterekteparet Ahndoril

Ingen kommentarer: