mandag 22. april 2013

1 kg teppe værsågod!

Tja, hva man strikker på? Jo, det var dette resteteppet mitt da og her har det gått unna med garn, iallefall syntes jeg det, men totalt sett ble ikke teppet på mer enn 1024 gram. Jada-neidaså, men jeg gadd ikke mer rett og slett.

Ferdig mål: 100x230 cm i all slags type garn fra ren ull til litt mer acrylblanding. Ikke alle garnnøster hadde banderoler intakt, må vite ;)  Jeg strikket med to tråder av det tynneste garnet jeg hadde.
 Rettesiden av teppet øverst og vrangensiden under her. Personlig så synes jeg teppet ble finest på vrangen hvor det er mykere overganger mellom fargene.


 Teppet ligger her i hele sin lengde. Regner med at det siger i bredden og blir bredere under bruk :)


Teppet er lagd etter inspirasjon fra Strikkesiden på Facebook og jeg har brukt følgende fremgangsmåte:

Legg opp 324 masker, pinner nr. 5,5. Strikk fram og tilbake to pinner. Kutt tråden. Ny farge. Gjenta til du ikke gidder mer. Trådene blir kun i den ene enden og utgjør frynser som man knytter sammen etterhvert så det ikke rakner underveis.

Noe jeg har glemt å fortelle?  Å ja, teppet er kjempevarmt! Passer like godt i sofaen i stua som på terrassen til sommeren (hope not)

5 kommentarer:

Hilde sa...

Kjempeflott teppe, og kjempeide til å bli kvitt noe restgarn. Har sett ei lignende oppskrifte i den site boka til Arne & Carlos.

Ruths datter sa...

Flotte farger. Her har du jammen jobba godt.Du kommer nok til å kose deg under dette fine teppet.
Klem

RandiT sa...

Herlighet såå mye jobb!! Men såå fiint! Jeg detter av da det står at en skal legge opp 324 masker!!

Sissel sa...

Kjempefint teppe, sikkert deilig å ha rundt seg på kjølige kvelder.

Klem Sissel

Bundingen sa...

Imponerende arbeid! Jeg blir helt matt ved tanken på all den rillestrikkinga, men det er jo en genial måte å strikke teppe på og samtidig få brukt rester til noe fint og nyttig. Godt jobba! Kos deg under teppet ditt!

Klem fra Ingunn