onsdag 15. oktober 2014

Tirsdagsdamene, Reisen til Lourdes (roman) - Monika Peetz

Jeg hadde hørt mye bra om bøkene til Monika Peetz, om Tirsdagsdamene og var vel litt forventningsfull til innholdet da jeg snublet over denne boka i en bruktbutikk.

Grei sengelektyre, tenkte jeg. Litt småmunter, litt banal historie og skrivemåte, og jeg skjønner jo ikke hvorfor denne er "en av Europas mest solgte bøker" (iflg. forlagt)
Hvem holder oversikten på sånt, forresten? Vel-vel, boka er lest og skal ut av hylla mi igjen ;)  Kanskje jeg burde begynt med bok nr. 1 med disse damene?Forlaget skriver om boka:
Fem venninner på pilegrimsferd. En henrivende og til tider komisk roman om en reise som forandrer alt. I 15 år har de vært bestevenninner. Hver første tirsdag i måneden treffes de fem damene i sin franske yndlingsrestaurant, og en gang i året hygger de seg med en felles weekendtur. Men dette året er alt forandret: Judith er nettopp blitt enke og vil foreta en pilegrimsreise til Lourdes i sin avdøde manns fotspor. Fylt av omtanke for sin sørgende venninne, beslutter Tirsdagsdamene seg for å følge henne på reisen. Underveis kommer de fem damene litt etter litt på sporet av en hemmelighet, som får konsekvenser for alles liv og setter deres vennskap på en hard prøve.

Ingen kommentarer: